Skrapbingo

Skrapbingo är lotten som räcker längre, som Svenska Spel själva säger. Det beror på att man inte bara skrapar fram tre stycken lika symboler, som är fallet med till exempel Trisslotter, utan att man faktiskt spelar ett helt bingospel i miniatyr. Som namnet antyder så spelar man genom att skrapa på lotten, men till skillnad från Trisslotter så sker det i flera etapper och inte bara i en enda.

Man börjar genom att skrapa den s.k. utropsbrickan, som motsvarar de bollar med nummer som annars dras slumpmässigt när man spelar bingo. Siffrorna på utropsbrickan har motsvarigheter på någon av de fyra bingobrickorna som sitter under utropsbrickan. Får man fem nummer i rad på samma bingobricka, fyra hörn samtidigt eller ett kryss över bingobrickan så har man vunnit.

Skrapbingo är ett spel med många vinnare. Faktum är att lite drygt var fjärde lott har en vinst, och vinsterna sträcker sig ända upp till en miljon kronor. Det är därför en utmärkt present och kan ofta vara mer uppskattat än Trisslotter, som är de vanligaste lotterna som ges bort. Skrapbingo passar perfekt för personer som gärna pysslar eller på annat vis gärna tar sig lite tid medan Trisslotter passar bättre för den stressade mångsysslaren, eftersom Skrapbingo är en upplevelse som kräver lite mer tid.

Det går utmärkt att spela Skrapbingo på nätet hos Svenska Spel. Kostnaden är densamma som i butik och vinstchanserna är också oförändrade. Upplevelsen blir förstås lite annorlunda, men vilket man föredrar är mestadels en smaksak. Givetvis är det en unik känsla att skrapa en Skrapbingolott i fåtöljen i vardagsrummet med en femkrona eller en bordskniv, men det är också trevligt att skrapa via datorn. Har man gott om tid och värderar känslan bör man kanske köpa en Skrapbingolott i butiken istället, men den som har lite mer hektiskt schema kan med fördel prova att skrapa online nästa gång.