TIA-lotter

TIA-lotten är en annan av Svenska Spels succéer. Namnet kommer från lottens pris, som är just tio kronor. Just för att priset per lott är så lågt, är inte heller vinstsummorna lika höga som i exempelvis Triss eller andra amerikanska skraplotter som man kan skrapa online. Det roliga med TIA-lotterna är att de säljs i olika varianter där man kan vinna på olika sätt. Det går förstås att både köpa och skrapa TIA-lotterna via Svenska Spels hemsida precis som i verkligheten.

Den vanligaste varianten av TIA-lotten är den som kallas Stjärnvinst. Spelfältet är då format som en stjärna, och bakom skrapfältet finns tio olika belopp som du får skrapa fram. Får du tre likadana belopp så vinner du den summa som beloppen representerar. Om du istället får tre stycken stjärnsymboler (stjärnor runt tre olika belopp) så vinner du summan av alla belopp på hela lotten. När du skrapat fram din vinst kan du också dubbla den i en ruta utanför skrapfältet. Där handlar det om att matcha antingen den ”Krona” eller ”Klave” som anges på lotten. Om du inte skrapar fram matchande symbol får du inte dubbla din vinst, men du behåller självklart dina pengar.

Kalasvinsten är en annan typ av TIA-lott som går att skrapa via Svenska Spels hemsida. Där kan du vinna upptill en kvarts miljon kronor vid ett enda tillfälle genom att ha tre lika belopp. Till skillnad från Stjärnvinsten så handlar det nu om paket som ska skrapas fram, och får du tre stycken paket på en lott så har du vunnit 10 000 kronor per år i mellan fem och tio år. Precis som på Stjärnvinsten kan du dubbla din vinst genom att pricka rätt på antingen krona eller klave.