Triss

Trisslotten är förmodligen vår mest kända svenska skraplott. Med hela tjugofem år på nacken är den också en av Svenska Spels mest framgångsrika lotter någonsin. Konceptet är enkelt, och följer det vanliga upplägget för skraplotter: Det finns nio (och ibland tolv) rutor att skrapa på lotten, och får man tre lika summor har man vunnit beloppet som summorna representerar. Numera finns också möjligheten att dubbla eller flerdubbla sin vinst genom att skrapa en extraruta vid sidan av skrapfältet.

Utöver möjligheten att vinna rena kontanter finns också chansen att få skrapa en ny lott i direktsänd teve (på TV4). Beroende på om du skrapar fram tre stycken klöverformer eller teveapparater kommer du då att vara garanterad minst 10 000 kronor i månaden utdelade under tio år (klöver) eller 5 miljoner kronor i en engångssumma (teveapparat).

Om du skrapar fram tre klöversymboler men hellre föredrar att få en enda utbetalning, kan du istället för att skrapa välja att få en halv miljon kronor. Detta är dock dumt eftersom de som skrapar på månadsklövern vinner i genomsnitt 2,5 miljoner kronor. Snittvinsten för de som skrapat fram tre teveapparater är en kvarts miljon kronor, men det går att skrapa fram så mycket som fem miljoner.

Att spela Triss online är inte svårt alls, lotterna finns att köpa på Svenska Spels hemsida och kostar lika mycket som i affären. Som företagare har du dessutom faktiskt möjligheten att beställa lotter från Svenska Spel till anställda eller kunder. De hjälper dig då med utskick och administration. Trisslotterna finns i tre varianter både online och i fysisk form: vanlig Triss, Dubbeltriss med två lotter som sitter ihop (där du kan kombinera de två lotternas fält för att skapa trebeloppskombinationer) och Jättetriss som har fyra skrapfält (där du tyvärr inte kan kombinera de olika fälten med varandra).